Parker Yahoo Group Archived Messages

ID From Subject Date
583 granpafish Re: yamaha f250 flushing question 8/19/2005 17:45:00

Wayne, yes, by indicator I mean the stream of water indicating that
your water pump is working. Yes, there should be a stream when
running on muffs. I never ran far enough without a stream to find
out if speedometer stopped working but there is no connection
between the 2 that I am aware of. I currently have a Yam f225.
Go to the "Thehulltruth.com" and do some research there. There are
a lot of folks with much more info than I. For what it is worth, I
don't think that you have a serious problem but you should get it
straightened out, at least, for your peace of mind. Good Luck
Granpa




--- In <a href="/group/parkerboats/post?postID=xhRYcKrTeziCZR4Bnncfy7JebOcMu_5OsQP_sDlr4OO0_Zx1otbaxEpKV3g1g1382eSvwND6uCRdjA_yFVQhf4zGZ9U">parkerboats@yahoogroups.com</a>, wayne camarano <wcamarano@y...>
wrote:
> Hey grandpa what motor do you have? when you say " indicator" do
you mean the pee hole, where the stream of water exits the motor?
Does Your motor pee when flushing with muffs while running motor?
Thanks for responding grandpa. Has any one else come across this
problem. P.S. grandpa have you had your speedometer stop working
from cloggs before?
>
> granpafish <auto35668@h...> wrote:DO NOT run the motor while on
the garden hose fitting. Just let the
> water pressure do its job for 5-10 minutes. There should be
water
> coming from the indicator when flushing using the muffs. Also the
> indicator should be relatively strong (at least as strong as any
other
> outboard) while running. On more than one occassion I've found an
> obstruction in the pee hole. Most of the time it is an insect
related
> deal. Wasps, caterpillar, etc. I've always been able to clear it
> with a piece of wire or similar thin tool. For some reason we've
had
> more of that sort of thing on this Yamaha than previous motors.
Maybe
> there is a larger tube or the bugs just find the ambience more
> attractive. If that doesn't clear it have your dealer check it
this
> off season. In the meantime you have a overheat alarm, but I
don't
> that there is any problem more than an indicator issue. Good
luck.
> Granpa
>
>
>
>
>
>
>
> --- In <a href="/group/parkerboats/post?postID=xhRYcKrTeziCZR4Bnncfy7JebOcMu_5OsQP_sDlr4OO0_Zx1otbaxEpKV3g1g1382eSvwND6uCRdjA_yFVQhf4zGZ9U">parkerboats@yahoogroups.com</a>, "wcamarano" <wcamarano@y...>
wrote:
> > I have a 05 F250 4 stroke on my 2520xl only 8 hours, here's my
> > questions. when running in ocean the impellor pissing stream
does
> > not
> > have that much pressure compared to my old evirude 2 stroke 175
> > oceanpro.Is this normal? Also when flushing motor with ears on
lower
> > unit while motor is running, water doesn't pee out,i think
water
> > should pee out.Is this normal?I've been told that you should
not
> run
> > motor while flushing from top fitting" disconnecting hose
fitting
> and
> > screwing in garden hose" No water circulates to impellor this
> > way,thats why you don't run motor. Is this correct? I HAVE READ
> > OWNERS
> > MANUAL. Just dropped lower unit and checked impellor and it
looks
> > fine.I've been told conflicking answers. Can some knowledgable
> YAMAHA
> > dealers or mechanics or other 05 f250 owners please advice.low
> > pressure in california ....thanks
>
>
>
>
> ---------------------------------
> YAHOO! GROUPS LINKS
>
>
> Visit your group "parkerboats" on the web.
>
> To unsubscribe from this group, send an email to:
> <a href="/group/parkerboats/post?postID=HbNqTw4nipX01tjD-WFG6j9CFQJ2pDO5HJYWliEGhyx8-N-IqRkZ_sjpumlWxbYxiDiLriqHEEZSfw_1EFZlxJNVibHgkwBV8k7csa7gthhu">parkerboats-unsubscribe@yahoogroups.com</a>
>
> Your use of Yahoo! Groups is subject to the Yahoo! Terms of
Service.
>
>
> ---------------------------------
>
>
>
>
>
> ---------------------------------
> Start your day with Yahoo! - make it your home page
>
> [Non-text portions of this message have been removed]